Een mooie beleving zo’n lange reis

11 mei 2025 - Flughafen Dortmund, Duitsland

Na ons mooie afscheid op school zijn we begonnen aan een mooie busrit naar Dortmund.

Na ruim twee uur de zonsopgang tegemoet te rijden, kwamen we rond 06.30u op het vliegveld.

IMG_3713IMG_3714IMG_3715

IMG_3716
Een korte wandeling bracht ons bij de koffer-incheck. We hadden de leerlingen verdeeld onder de leerkrachten en zo konden we snel met de boardingspasses de grote koffers inchecken. De meeste van ons hadden zich prima aan de 10 kg gehouden, maar enkelen hadden waarschijnlijk toch een zakje chips te veel bij 🫣😂. Gelukkig was dat geen probleem.

Hierna mochten we door de douane en menigeen kon zo doorlopen. Een enkeling werd aan een wat uitgebreider onderzoek onderworpen waarbij de scanner zelfs onder de voeten en over de handen werd gehaald. Natuurlijk kwam iedereen glansrijk door deze keuring heen.

Na de paspoortcontrole kwamen we bij gate 1 aan waar we een uur moesten wachten voordat we konden boarden. Lekker kletsen, wat drinken, een spelletje doen en vliegtuigen kijken.

IMG_3717IMG_3720IMG_3721IMG_3722IMG_3723IMG_3724

Bij het inchecken bleek een stewardess niet gecharmeerd van de afmetingen van de handbagage van 1 leerling. Helaas bleek deze inderdaad een te grote trolley ipv ‘bag’ te hebben. Met wat omwegen en extra kosten konden we gelukkig als laatsten het vliegtuig betreden. Met 10 minuutjes vertraging zijn we opgestegen en richting Bosnië gebleven.

IMG_3727IMG_3728IMG_3732IMG_3735IMG_3742

Na twee uur vliegen in helder weer, dus prima uitzicht, landden we op Tuzla international airport (slechts 1 gate en 1 baan). De koffers oppikken en weer door de douane om dan ‘echt’ in Bosnië te zijn aanbeland.

IMG_3746

IMG_3749
Hierna weer snel door naar de bus om binnen een uur naar het hotel te rijden. Het vele reizen en debet vroege opstaan eiste in de bus toch wel zijn tol.

IMG_3748IMG_3750IMG_3751IMG_3752IMG_3753
Bij het hotel aangekomen hebben we de kamers heel snel kunnen verdelen. En wat een mooie en luxe kamers hebben ik gekregen. Zelfs airco op de kamers! Even de spullen op de kamer gelegd om daarna te genieten van een heerlijke lunch.

IMG_3754IMG_3755IMG_3756IMG_3757IMG_3758IMG_3759IMG_3760

IMG_3761
We doen vandaag niet veel meer. Een beetje de omgeving wandelend verkennen, sommige willen bij het benzinestation alvast frisdrank en eten scoren, wat spelletjes doen en een enkeling wil toch liefst nog even wat uurtjes slaap ‘inhalen’.

Om 19.00u vanavond het diner. Op tijd naar bed om morgen echt te gaan knallen. Onze eerste werkdag!

1. Juf Mirjam:
    11 mei 2025
    Hee kanjers,
    Wat fijn om te lezen dat jullie allen heelhuids zijn aangekomen in Bosnië. Rust lekker uit zodat jullie morgen kunnen knallen! Heel veel plezier met z'n allen...
  2. Juf Marja:
    11 mei 2025
    Wat een super leuke foto’s!
    Fijn om iedereen uiteindelijk te zien genieten van een hamburger ter plaatse! Dat gaat er vast in na een flinke reisdag! Veel succes morgen tijdens Julie eerste klusdag!
  3. Juf Sandra:
    12 mei 2025
    Superleuk om jullie zo te kunnen volgen! Heel veel (werk)plezier in Bosnië!
  4. 3prA juf Saskia:
    12 mei 2025
    Heel veel plezier allemaal!!
  5. Meester Harm (3prC):
    12 mei 2025
    Veel plezier allemaal! En maak er iets moois van :)
  6. Bianca:
    13 mei 2025